Βράβευση ΠΣΚ από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυσή της, διοργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης», Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος. Στόχος της εκδήλωσης ήταν, αφενός, η απότιση φόρου τιμής στις Τιτίκα Σακλαμπάνη και Κλεοπάτρα Πρίφτη, και, αφετέρου, η απονομή διακρίσεων στην Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών (ΠΣΚ), και τους Στυλιανό  Ματζαπετάκη, Μιχάλη Κουκάκη και Γιάννη  Ευαγγελινάκη. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο φιλόλογος, αρχαιολόγος και διευθυντής της Δ/μιας εκπαίδευσης Νίκος Γιγουρτάκης, και η εθνομουσικολόγος, λαογράφος και πολιτισμικός ανθρωπολόγος Μαρία Χναράκη. Την εκδήλωση που συντόνισε η Κατερίνα Ζωγραφιστού, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας & φιλολογίας,  μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΕΦΝΚ έντυσαν μουσικά οι Νίκος Βλαζάκης στο πιάνο και Δεβόρα Κιαγιαδάκη στο τραγούδι.

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) είναι ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Συμπληρώνει, το 2018, 30 χρόνια από την ίδρυσή της. 30 ολόκληρα χρόνια αφοσίωσης στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του. Περισσότερα για την εταιρεία εδώ: http://amis-kazantzaki.gr/

Την τιμητική διάκριση για το ΠΣΚ παρέλαβε η Μαρία Χναράκη. Η κα Χναράκη μοιράστηκε με το κοινό το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου Μανώλη Κουγιουμουτζή στο οποίο υπογραμμίστηκε ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στην ψυχή της ΔΕΦΝΚ, το Γιώργο Στασσινάκη, ακάματο εργάτη, αφοσιωμένο «απόστολο» του έργου του Νίκου Καζαντζάκη!