«Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά», 13 Μαρτίου 2017

Facebook_event

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 18:30, παρουσιάζεται το βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955» στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω). Η έκδοση περιλαμβάνει 186 ηχογραφήσεις (–η μεγαλύτερη συλλογή σε αριθμό τραγουδιών κρητικής μουσικής η οποία έχει ποτέ πραγματοποιηθεί) με 175 τραγούδια και σκοπούς από τα οποία το 92% επανεκδίδεται για πρώτη φορά. Το μουσικό υλικό παρουσιάζεται σε 8 ψηφιακούς δίσκους και συνοδεύεται από ένα ένθετο 300 σελίδων, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, μουσικολογικά σχόλια, καθώς και ιστορικές, κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές και κινησιολογικές πληροφορίες από καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Νικολακάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και παρεμβάσεις θα κάνουν οι εκδότες και επιμελητές της έκδοσης καθώς και ιδρυτές/διαχειριστές της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Η Ιστορία της Ελληνικής Mουσικής» με διακριτικό τίτλο Orpheum Phonograph Σταύρος Κουρούσης & Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος, και ο Γιάννης Ζαϊμάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη και θα την πλαισιώσει βιωματικό δρώμενο από το «Χορωδείον». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το Ίδρυμα Πολιτισμική Κρήτη και ο Δήμος Ηρακλείου. Την επιμέλεια και το συντονισμό έχει η Μαρία Χναράκη σε συνεργασία με το «Χορωδείον» (www.horodion.gr).