Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, Ελλάδα- Γαλλία-Γερμανία-Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ταινία για τον Κρητικό.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com271901dscn0657_509_382_s.jpg

Το Σεπτέμβριο του 2016, αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης», όπως έκανε γνωστό ο σκηνοθέτης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα (8/9) στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, Ελλάδα- Γαλλία-Γερμανία-Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη!

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Σμαραγδή, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος, ένα ταξίδι στην μακρινή Κίνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της στην διεθνή αυτή συμπαραγωγή.

«Ως Δήμος επιθυμούμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, προκειμένου ν΄αναδειχθεί η πολυτάραχη ζωή και το συγκλονιστικό έργο του Κρητικού συγγραφέα.

Είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα και την δικαίωση των προσπαθειών του σκηνοθέτη,και ελπίζουμε ότι ουσιαστικά θα μας δωθεί η δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση αυτής της παραγωγής.

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, γνωστοποιώντας ότι ήδη από τον σκηνοθέτη, έχει επιλεγεί η περιοχή «Χονδροβολάκοι» του Επάνω Μεραμπέλλο, για τα γυρίσματα μέρους της ταινίας- ενός τόπου που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, λόγω του ανέπαφου τοπίου του, δίνει το χρώμα και την αίσθηση της ζωής στα χρόνια  του Καζαντζάκη».

«το φως της Κρήτης»

«Στο μυαλό μου, έχω την ταινία-μια ατμομηχανή, στα βαγόνια της οποίας, εγκαθίσταντο όλα όσα η Κρήτη μπορεί να παράξει…

Βρίσκομαι σήμερα στον Άγιο Νικόλαο,με αφορμή την προετοιμασία της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης», μιας διεθνούς ταινίας- εθνικής υπερηφάνειας, δήλωσε ο κ. Σμαραγδής μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

Είμαι διπλά ευτυχής γιατί ο κ. Ζερβός αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή, επιδιώκοντας- ως εφυής άνθρωπος να προβάλλει αυτό που πρέπει να προβληθεί : τον τόπο, την χώρα, την Κρήτη μας, τον Άγιο Νικόλαο»,δήλωσε ο κ. Σμαραγδής,ο οποίος επεσήμανε ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της παραγωγής, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα γυρίσματα της ταινίας, θ αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη σε μια εποχή, του χρόνου όπου το φώς που διαχέεται άπλετα στην Ελληνική και την Κρητική φύση μπορεί να «εγκλωβιστεί» και να μπεί στην εν λόγω ταινία.

Πηγή: cretalive.gr