ΠΑΤΡΙΣ 4.10.2008

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

 

ΠΑΤΡΙΣ 4.10.2008

Με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Γιώργο Αεράκη, συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό κ.κ. Κεγκέρογλου Βασίλης και Στρατάκης Μανόλης και ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπαδάκης Μιχάλης στα γραφεία της Ν.Ε. Ηρακλείου.

Ο κ. Αεράκης ενημέρωσε τους βουλευτές και το γραμματέα της Ν.Ε. για τις ιεραρχημένες προτεραιότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, όπως είναι η αναγκαιότητα διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, η προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό, η προώθηση των ντόπιων προϊόντων και η συμβολή των επιχειρήσεων στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης.

Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, οι βουλευτές τόνισαν στον κ. Αεράκη ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει προτείνει ξεχωριστές περιφέρειες για τους Έλληνες της διασποράς, με επιστολική ψήφο ή ψήφο σε προξενική κάλπη και οι έδρες που θα ψηφίζονται θα προέρχονται από τις έδρες επικρατείας. Οι βουλευτές αφού συνεχάρησαν τον κ. Αεράκη για την εκλογή του, του ευχήθηκαν ο νέος του ρόλος να συνδυαστεί με επιτυχίες για τους απόδημους της Κρήτης και δεσμεύτηκαν ότι θα είναι δίπλα στο Συμβούλιο στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του προς όφελος τόσο της Κρήτης όσο και των απόδημων Κρητών. Ο κ. Αεράκης συναντήθηκε επίσης και με το βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Μπαντουβά, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για όλα τα θέματα.