Στο Ρέθυμνο το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για το 2016

Tο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για το 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, οι οποίοι επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

pagosmio

Επρόκειτο για εθιμοτυπική επίσκεψη κατά την οποία ο νέος Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Παναγιώτης Ψαράκης και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανώλης Βεληβασάκης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, σε επίπεδο υποδομών, του Τουρισμού και του Πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν τους πυλώνες – όπως δήλωσαν – ανάπτυξης του νησιού.
Η κ. Λιονή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας εξαιτίας της οποίας έχουν δημιουργηθεί καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, λόγω εμπλοκής στην εκταμίευση κονδυλίων.
Παράλληλα στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην προετοιμασία των εκδηλώσεων εορτασμού των 150 χρόνων από την Αρκαδική Εθελοθυσία (2016), τόσο από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, όσο και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών σε όλες τις Ηπείρους από τις οργανώσεις των αποδήμων Κρητών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης επεσήμανε πως, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την προώθηση των ζητημάτων της Κρήτης το Συμβούλιο των Κρητών.

Πηγή: haniotika-nea.gr