Ψήφισμα-Διαμαρτυρία για το Mακεδονικό

Θέμα: Διαμαρτυρία για την συμφωνία περί του ονόματος της ΠΓΔM

Eμείς, οι ανά τον κόσμο Κρήτες, παρότι όλοι διαμένουμε στο εξωτερικό και μακριά από την πατρίδα Ελλάδα, παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη εθνική ευαισθησία τις διαπραγματεύσεις  ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την ΠΓΔΜ-Σκόπια, οι οποίες κατέληξαν δυστυχώς, στην αποδοχή ενός οδυνηρού για το έθνος συμβιβασμού.

Πιστεύουμε ότι η συμφωνία, σχετικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας, που υπεγράφη την περασμένη Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες, δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα επιλύσει και παραχωρεί απαράγραπτα εθνικά δικαιώματα για τα οποία αγωνίστηκαν οι πατέρες μας.

Αναλογιζόμαστε με θλίψη αλλά και υπερηφάνεια, τα εκατοντάδες παλικάρια της Κρήτης που αναχώρησαν από το νησί μας και άφησαν την τελευταία τους πνοή για μια ελεύθερη και ελληνική Μακεδονία.

Με σεβασμό στην μνήμη αυτών που έφυγαν, αλλά κυρίως με αίσθημα ευθύνης γι’ αυτούς που θα έρθουν, δηλώνουμε την θέληση μας να αγωνισθούμε για να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν αντάξιοι της ιστορίας της χώρας, του έθνους και του λαού μας.

Για το Δ.Σ.του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

O πρόεδρος                                            O Γενικός γραμματέας

Kουγιουμουτζής Μανώλης                        Περδίκης Σταύρος