2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο

H E.E.T.E.M. Ελλάδος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης διοργανώνουν το δεύτερο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την Ν.Α. Μεσόγειο.

Κεντρικά θέματα του συνεδρίου είναι η ανάδειξη γρήγορων επενδύσεων στην ΑΟΖ της Κρήτης και η άμεση θέσπιση ελληνικής ΑΟΖ.

Οι ομιλητές θα είναι από ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από το χώρο των υδρογονανθράκων, όπως τα ΕΛΠΕ, από θεσμούς, αλλά και καταξιωμένους επιστήμονες.

Το συνέδριο στηρίζουν: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Κρήτης, Ελληνικά Πετρέλαια

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 29/03/2017 στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Atlantis. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 17:30.

H E.E.T.E.M. Ελλάδος ευχαριστεί τους χορηγούς: ABB Α.Ε., Κουβίδης Α.Ε., Τεχνική Ανάπτυξης Α.Ε, τον μεγάλο χορηγό: energypress και τον χρυσό χορηγό: Ελληνικά Καλώδια.

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

Συντονιστής Συνεδρίου: Γιώργος Σαχίνης, Δημοσιογράφος
17:30 – Προσέλευση
18:00 – Έναρξη, Χαιρετισμοί

18:30

Φώσκολος Αντώνης – Ομότιμος Επιστημονικός Ερευνητής της καναδικής Κυβέρνησης. Ομότιμος καθηγητής, τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Τα γεωλογικά γεγονότα από το μεσοζωικό μέχρι σήμερα που δημιούργησαν τα πλούσια αποθέματα υδρογονανθράκων στον περσικό κόλπο και την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.»
18:45
Λουκογιαννάκης Μάρκος – Γεωφυσικός Πετρελαίου, Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΥ.
«ΕΔΕΥ: Ο αποκλειστικός διαχειριστής των δικαιωμάτων του Ελληνικού δημοσίου στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων. Προτεραιότητες και προοπτικές.»
19:00
Μανούτσογλου Εμμανουήλ – Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Τουρισμός και υδρογονάνθρακες»
19:15

Γρηγορίου Ιωάννης – Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, ΕΛΠΕ Α.Ε.
«Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, 40 χρόνια εμπειρία της ΕΛΠΕ.»
19:30

Χριστοφορίδης Αχιλλέας, Κοσμήτορας Σ.Τ.ΕΦ. & Καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας.
«Μηχανικός πετρελαίου: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον.»

19:45
Σκερλέτης Δημήτρης – Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου, απόφοιτος του ΤΕΙ Καβάλας, MSc στο Project Management από το Πανεπιστήμιο του Liverpool, UK. Operational Excellence Lead Engineer – Ocean Rig
«Τεχνικά & Οικονομικά Στοιχεία Γεωτρήσεων Μεγάλου Βάθους»
20:00
Κονοφάγος Ηλίας – Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Flow Energy S.A. (www.FlowEnergy.gr).
«Ηλεκτρομαγνητικός Εντοπισμός Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων»

20:15
Λυγερός Νίκος – Στρατηγικός Σύμβουλος
«Υψηλή Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ»

Δευτερολογία – Συζήτηση: 20:30 – 20:55
Ερωτήσεις: 20:55 – 21:30

-Το Συνέδριο αφιερώνεται στην πρόσφατα εκλιπούσα Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Βιργινία Μανασάκη
-Με τη μνήμη του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου της Κύπρου