3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΣΚ ΣΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ, TA ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΝΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ, TA ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΝΑ!

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Αναχώρηση από τα Χανιά και το Ηράκλειο για το σπήλαιο Μελιδονίου, κατοικημένο από τον προϊστορικό άνθρωπο, αφιερωμένο στο μεγαλονησιώτη φύλακα της Κρήτης, τον Τάλω, αλλά και τον Ταλαίο Ερμή. Κυρίως, όμως, γνωστό από τη θυσία 370 άμαχων και 30 στρατιωτών που ο τουρκοαιγυπτιακός στρατός με αρχηγό τον Χουσεΐν Μπέη έπνιξε στο σπήλαιο ανάβοντας εύφλεκτα υλικά. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει ξενάγηση στο χώρο και θα  προσφερθεί καφές.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Reptisland, ένα από τα καλύτερα «πάρκα» ερπετών (–και όχι μόνο!) στην Ελλάδα. Ξενάγηση στο χώρο και αναχώρηση για το σπήλαιο των Ζωνιανών, του Σφεντόνη την τρύπα όπως ονομάζεται από το Χαΐνη Σφεντόνη που το χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο.

Ας αφήσουμε να μας οδηγήσει η νεράιδα που φίλησε ο βοσκός θαμπωμένος από την ομορφιά της! Στα Ζωνιανά θα δούμε και το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του Ποταμιάνου. 87 φιγούρες με αναπαραστάσεις από την πολύπαθη ιστορία της Μεγαλονήσου.

Η επιστροφή μας φέρνει στο σπίτι του βοσκού στους πρόποδες του Ψηλορείτη, σ’ ένα μιτάτο στην Κράνα, όπου ο Παπάς Κόκκινος θα μας δείξει την τέχνη του τυροκόμου και το περβόλι με τα λαχανικά. Εδώ μπορείτε να κόψετε οι ίδιοι τη σαλάτα που επιθυμείτε και να συμμετέχετε στην παραδοσιακή τέχνη της τοπικής κουζίνας.

Προαιρετικά γεύμα στο μιτάτο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας, επιστρέφουμε στα Χανιά και το Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ: 40€ το άτομο.

Παιδιά έως 04 -10 ετών  30€.

Παιδιά 0-4 ετών δωρεάν.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορά και εκδρομή όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σ το Reptisland, το σπήλαιο και το μουσείο
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Το γεύμα στο Μιτάτο του βοσκού στην Κράνα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

TRAVEL HALL: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ 31 ΤΚ. 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ.2810 341862 & 282112  FAX. 2810 282222  www.travelhall.gr e-mail: info@travelhall.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 
Για αναχώρηση από Χανιά, στην Αλεξάνδρα Σαριδάκη, στο 6934545378 και το saridaki@icloud.com
 
Για αναχώρηση από Ηράκλειο, στη Μαρία Βαμβάκη mvamvakis@yahoo.com, στο Μανώλη Κουγιουμουτζή +49 179 29 61509 ή στο worldcouncilcretans@gmail.com μέχρι τις 30/7/2018.